Arkiv

Klubinfo

En typisk sæson i BMS

Træningerne for klubbens ungdomshold starter medio august og slutter medio juni. Klubbens minihold har 2 ugentlige træninger, mens de ældre ungdomshold har 3 ugentlige træninger.

I starten af sæsonen afholdes forældremøder på alle hold.

Den almindelige turnering, som afholdes af Danmarks Basketball Forbund, starter ultimo september og slutter i medio/ultimo april. Kampene afvikles i weekenderne og et hold spiller normalt 7-10 kampe pr. halvsæson. Når den ordinære turnering er slut spilles finalekampe (Final Four) om Sjællandsmesterskabet for de hold, som har kvalificeret sig til det. I maj deltager eventuelle Sjællandsmestre i finalen om Danmarksmesterskabet, hvor vinderen fra Østdanmark møder vinderen fra Vestdanmark.

I efteråret deltager hver aldersgruppe også i den landsdækkende pokalturnering, som spilles efter “vind-eller-forsvind” princippet. Pokalkampene spilles normalt på hverdage og der trækkes løbende lod til hver runde om, hvilket hold man skal møde. Pokalfinalen spilles i december, hvor vinderen fra Østdanmark møder vinderen fra Vestdanmark.

Mange af BMS’ ungdomshold deltager også i et eller flere stævner i ind- og udland. Disse stævner finder typisk sted over flere dage. De mest “almindelige” stævner er Lundaspelen i Lund, Sverige (1.-5. januar), Scania Cup i Södertälje, Sverige (påskedagene, hvor kun de bedste hold i Norden bliver inviteret), Amager Cup (medio september) samt Amager Mini Cup (medio januar). Disse stævner er noget helt specielt, som de fleste af klubbens spillere husker tilbage på med stor glæde – og ser frem til at deltage i igen.

Flere af klubbens hold tager desuden på træningslejre og/eller til turneringer rundt om i Europa. I de seneste år har klubben således haft hold i blandt andet Kina, Litauen, Rusland, Serbien, Rumænien, Tyrkiet, Letland, Polen, Holland og Finland.